Schade oldtimer Schade landbouwwerktuig
Schade motorfiets Schade caravan
Schade bromfiets Schade personenauto
Waarborgfonds
Contra Expertise
Total Loss
Geschillen
   
   
 
Total Loss
   
Indien de dagwaarde van het voertuig minus de restwaarde minder bedraagt dan de reparatiekosten dan is een voertuig total loss. De dagwaarde wordt door de schade-expert vastgesteld. De restwaarde wordt vastgesteld aan de hand van biedingen door autohandelaren en/of demontagebedrijven. Het aanbieden en verhandelen van de total loss voertuigen vindt plaats via een Total Loss Bureau. Het voertuig kan economisch of technisch total loss zijn.

Economisch Total Loss
Bij een economisch total loss voertuig zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde minus de restwaarde maar is het technisch nog wel verantwoord om het voertuig te herstellen.

Technisch Total Loss
Een voertuig jonger dan 3 jaar is technisch total loss indien de reparatiekosten meer bedragen dan 100% van de vervangingswaarde. Bij een voertuig ouder dan 3 jaar gaat dit in als de reparatiekosten meer bedragen dan 125% van de vervangingswaarde. De ondergrens is 10 jaar of een dagwaarde van minder dan € 2.000,--. De technische total loss voorwaarden zijn vastgelegd in de “Bedrijfsregeling 16”. Een technisch total loss voertuig moet, op straffe van een dwangsom van € 50.000,--, daadwerkelijk gedemonteerd worden. De reden hiervoor is om misbruik van het wrak (chassisnummer) te voorkomen.

WIT Webdesign
   
   A.N. EXPERTAX B.V.
  
Trompetterstraat 32, 5361 ER Grave, Tel. 0486-472971, Fax 0486-475836, E-mail: info@expertax.nl